Biyokütle Rüzgar Hidroelektrik Enerji Verimliliği Güneş Hidrojen Jeotermal Ruzgar Su Instagram Twitter Linkedin Youtube Facebook icon-happy icon-close icon-sad icon-download icon-search icon-cloud icon-up icon-down icon-whatsapp icon-right icon-left icon-right-alternative icon-left-alternative icon-arrow-right icon-call icon-loading icon-email icon-close icon-play icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-youtube
Tunç Soyer'in dikkat çeken çevreci makam aracı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çevre dostu makam aracı tercihiyle dikkat çekti.

Tunç Soyer'in dikkat çeken çevreci makam aracı

 Göreve geldiği günden beri toplu ulaşımda çevreci ve sürdürülebilir bir politika ile raylı sistem yatırımlarına ağırlık ve temiz bir İzmir için çalışmalarını sürdüren Başkan Soyer, farkındalık yaratarak çevre dostu makam aracıyla bir ilk yarattı.

Kamuda lüks araç kullanımı konusu uzun süredir gündemdeyken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2010 Model Mercedes Benz S 350 Bluetec marka makam aracını değiştirdi. Başkan Soyer, %100 elektrikli, % 100 yenilenebilir, doğa dostu 2021 model Renault Zoe Marka Elektrikli makam aracını kullanmaya başladı. CO2 emisyon değeri 0 Gram/Kilometre olan makam aracı 1 saatlik şarjla 120 kilometre sürüş imkanı sunup aynı zamanda şehir içinde veya yavaş ilerleyen trafikte güç tasarrufu sağlamakta, evde, işyerinde, otoyolda elektrik şarj olan istasyonlarda şarj olabilme özelliğiyle doğaya ve ekonomiye katkı sağlamaktadır.  Özellikle şehir içerisinde elektrikli aracı kullanacak olan Başkan Tunç Soyer, mevcut makam aracını ise özellikle uzak noktalarda kullanacak.

Yaptığımız geliştirmeler hakkında detaylı bilgi almak ister misiniz?

E-Posta adresinizi bırakın ve her hafta gelişmelerden haberdar olun.

VEYA HİZMETLERİMİZİ İNCELE

*Kişisel bilgileriniz paylaşılmayacaktır.